Bayern heeft het half uur lang moeilijk in Frankfurt, maar wint ruim van nummer 5

22-12-2018 20:26
11

Bayern München zal 2018 afsluiten als nummer twee van de Bundesliga. Der Rekordmeister had geen makkelijke avond op het moeilijk bespeelbare veld van Eintracht Frankfurt, maar kan terug naar München met een overwinning op de nummer vijf in de tas.

De ploeg van Jetro Willems en Jonathan de Guzman probeerde Bayern vanaf het eerste fluitsignaal onder druk te zetten. De regerend landskampioen had het dan ook moeilijk in Frankfurt, maar kwam gaandeweg de eerste helft beter in zijn spel. Franck Ribéry werd door Robert Lewandowski voor doelman Kevin Trapp gezet en rondde gedecideerd af.

Bayern had de wedstrijd na de rust onder controle en stichtte opnieuw gevaar via de tandem Ribéry-Lewandowski. De Pool had vlak na rust op aangeven van Ribéry de wedstrijd kunnen beslissen, maar liet de bal van zijn voet af springen. Tien minuten voor tijd was het alsnog raak: Ribéry ging in het strafschopgebied de één-twee aan met Joshua Kimmich en verraste Trapp met een getoucheerd schotje in de korte hoek. In de slotfase werd het nog 0-3 via Rafinha.

De regerend landskampioen springt dankzij de zege in Frankfurt over Borussia Mönchengladbach heen, dat vrijdagavond verloor van Borussia Dortmund. BVB behoudt bij het ingaan van de winterstop echter zijn zes punten voorsprong op Bayern.