Heetgebakerd avondje in Breda: drie rode kaarten voor Heerenveen, NAC wint

22-12-2018 21:39
53

NAC Breda heeft het roodgekleurde treffen met sc Heerenveen in zijn voordeel beslist. De Friezen stonden na de eerste helft al met negen man, zagen trainer Jan Olde Riekerink ook nog naar de tribune gestuurd worden en konden hun 1-2 voorsprong niet vasthouden.

Na een kwartier spelen konden er al twee treffers en één rode kaart genoteerd worden: Mitchell te Vrede werkte een getoucheerde voorzet van Greg Leigh tegen de touwen en Ben Rienstra frommelde na een corner de 1-1 binnen. De twee doelpuntenmakers kwamen elkaar even later tegen: Rienstra haalde door op Te Vrede en arbiter Kamphuis trok op advies van de VAR de rode kaart voor Rienstra.

Heerenveen toonde echter karakter en kwam met een man minder op voorsprong. Mitchell van Bergen kreeg de gelegenheid om aan te leggen van afstand en passeerde Benjamin van Leer met een kanonskogel: 1-2. NAC kon geen vuist maken, maar kreeg kort voor rust opnieuw een meevaller. Kamphuis zag Yuki Kobayashi een harde tackle inzetten en had de VAR ditmaal niet nodig: rood voor de Japanner. Giovanni Korte ging vlak voor rust nog op de enkel van doelman Warner Hahn staan, maar kwam er zonder kaart vanaf.

De negen van Heerenveen hielden een kwartier stand, maar moesten de onvermijdelijke 2-2 incasseren: op aangeven van wederom Leigh knalde Te Vrede de bal in het dak van het doel. Direct daarna kreeg Olde Riekerink zijn tweede gele kaart. NAC denderde door en Mikhail Rosheuvel besliste de wedstrijd definitief: de rechtsbuiten passeerde Hahn eerst in de korte hoek en kopte vervolgens de 4-2 binnen.

NAC sluit de eerste seizoenshelft af met 15 punten, evenveel als PEC Zwolle en FC Groningen. Hekkensluiter De Graafschap staat op vier punten afstand, maar heeft nog een wedstrijd tegen Vitesse tegoed.