Ook invaller Kluivert kan Juve niet stoppen: twee (!) verliespunten na 17 potjes

22 december 2018 om 22:25

Juventus is nog altijd ongenaakbaar in de Serie A. De Oude Dame staat na zeventien competitiewedstrijden nog steeds op slechts twee verliespunten: ook de kraker tegen AS Roma leverde een overwinning op voor de Bianconeri.

Juventus was in eigen huis superieur tegen de ploeg van bankzitter Rick Karsdorp en invaller Justin Kluivert, maar doelman Robin Olsen bleek een grote sta-in-de-weg. Het vele balbezit en de twintig doelpogingen leverden echter slechts één doelpunt op: Roma kreeg vlak voor rust de bal niet weg op eigen helft, Mattia De Sciglio gooide de bal voor en Mario Mandzukic kopte de bal gedecideerd binnen: 1-0.

Halverwege de wedstrijd kwam Kluivert binnen de lijnen als vervanger van Alessandro Florenzi. Ook de gepasseerde topscorer Edin Dzeko viel in, maar kon niets meer betekenen voor de Giallorossi: doelman Wojciech Szczesny bracht redding op een vrije trap van Bryan Christante en Douglas Costa counterde in de slotfase naar 2-0. De Serie A-koploper staat acht punten voor op achtervolger Napoli.

<iframe style="width:100%;height:100%;position:absolute" width="100%" height="100%" frameBorder="0"></iframe>