'Als ik de winnende maak tegen Ajax, heb ik misschien wel een moeilijke Kerst'

'Als ik de winnende maak tegen Ajax, heb ik misschien wel een moeilijke Kerst'

23-12-2018 08:13
46

Urby Emanuelson was liefst zeventien jaar actief bij Ajax, maar zondag kan hij zijn jeugdliefde met een kater de Kerst insturen. De 32-jarige middenvelder van FC Utrecht weet dat veel vrienden hun hart vasthouden.

"Ik heb net een goal gemaakt, dus mensen zien de bui alweer hangen", zegt Emanuelson lachend in gesprek met de NOS. "Dat ik bijvoorbeeld in de laatste minuut de winnende binnenschiet. Als dat gebeurt, heb ik misschien wel een moeilijke Kerst."

Emanuelson is onder trainer Dick Advocaat een vaste waarde en steekt in goede vorm. "Ik heb wel het gevoel dat het nu zo lekker gaat, dat de ploeg daarvan profiteert", stelt hij. "Voor mij is het belangrijkste om plezier te hebben. Ik hou van het spelletje en geniet er weer met volle teugen van. En je ziet dat ik ondanks mijn leeftijd nog steeds stappen aan het maken ben."

Emanuelson hoopt op een goed resultaat tegen zijn oude club, maar is realistisch. "Ajax is op dit moment in supervorm en laat dat wekelijks zien. Ook in de Champions League. Dus het is sowieso geen schande om van Ajax te verliezen. Het gaat om de manier waarop we spelen."

Toch gelooft Emanuelson in een stunt. "Ik hoop dat mijn vrienden begrijpen dat ik het Ajax-shirt niet meer aan heb en nu vol voor FC Utrecht ga. En ze zijn toch wel een beetje angstig."

Lees ook'Zondag zijn de spelers van Ajax en ik even geen vrienden'