Veltman is 'derde of vierde rechtsback' bij Ajax: Zo voel ik het wel een beetje

Veltman is 'derde of vierde rechtsback' bij Ajax: "Zo voel ik het wel een beetje"

23-12-2018 11:58
24

Joel Veltman verwacht niet dat hij zijn basisplaats bij Ajax snel terug zal krijgen. De rechtsback annex centrumverdediger van de Amsterdammers, die op de weg terug is na een vervelende knieblessure, denkt dat hij achteraan de rij aan moet sluiten.

Veltman raakte vorig seizoen zwaar geblesseerd aan zijn knie. De voormalige aanvoerder van Ajax traint nu voorzichtig weer mee en hoopt na de winterstop zijn rentree te maken. "Ik sluit gewoon achteraan aan", zegt Veltman bij De Tafel van Kees. "Zo simpel is het."

"Heel veel mensen vragen hoe dat kan", vervolgt Veltman. "Ze denken: je was aanvoerder en eerste rechtsback en nu ben je opeens zogenaamd derde of vierde back. Maar zo voel ik het wel een beetje, ik moet proberen het weer te laten zien."

Veltman verwacht een moeilijke klus om weer aan de bak te komen bij Ajax. "Dat is heel moeilijk, want je kan op geen enkele manier speelminuten maken. Ik heb er wel vertrouwen in, want ik weet wat ik kan en wat ik zeker niet kan. Daarin twijfel ik niet."