Bosz sprak met Blind over De Ligt: Je gaat me waarschijnlijk uitlachen

Bosz sprak met Blind over De Ligt: "Je gaat me waarschijnlijk uitlachen"

Gepubliceerd: zondag 23 december 2018 om 12:31zo 23-12-2018 om 12:31

Laatste update: dinsdag 25 december 2018 om 10:47di 25-12-2018 om 10:47

Als trainer van Ajax raakte Peter Bosz in het seizoen 2016/17 al héél snel overtuigd van de kwaliteiten van Matthijs de Ligt. Dat vertelt de oefenmeester in het magazine van spelersvakbond VVCS. Zelfs toen De Ligt nog op de bank zat bij Ajax, tipte Bosz de stopper al voor Oranje. 

"Toen Danny Blind bondscoach was, ging hij een rondje maken langs de topclubs. Kwam hij bij mij langs om de internationals door te nemen", blikt Bosz terug. "We waren klaar en toen vroeg hij: heb je nog iets?"

"Ja, je gaat me waarschijnlijk uitlachen, maar er zit iemand bij mij op de bank van wie ik denk dat hij binnen een jaar bij jou bij het Nederlands elftal zit. Hij zegt: wie dan? Ik antwoord: De Ligt. Moest hij lachen. Hij is zeventien jaar."

Uniek
Bosz was zeker van z'n zaak. "Let op: ik vind hem zo goed, dat ik denk dat als hij eenmaal gaat spelen bij mij, dan gaat hij er niet meer uit en zit hij zo bij het Nederlands elftal. (...) De Ligt is niet zo goed geworden door mij, het is gewoon kwaliteit. Dit is echt uniek, dat maak je bijna niet meer mee. Zo snel kan het dus gaan."

Zondag werd bekend dat Bosz de nieuwe trainer wordt van Bayer Leverkusen. Vanaf 4 januari gaat hij aan de slag bij Die Werkself. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws