Update: Koster legt schorsing van Willem II-kwartet uit: Er zijn grenzen

Update: Koster legt schorsing van Willem II-kwartet uit: "Er zijn grenzen"

Gepubliceerd: zondag 23 december 2018 om 16:33zo 23-12-2018 om 16:33

Gerommel in Tilburg. Trainer Adrie Koster heeft Thomas Meissner, Donis Avdijaj, Timon Wellenreuther en Atakan Akkaynak disciplinair geschorst voor de uitwedstrijd tegen FC Emmen, zo heeft de club bekendgemaakt.

Willem ll motiveert niet waarom de in Duitsland geboren spelers niet bij de selectie zitten. Willem ll neemt het in de laatste speelronde van de eerste seizoenshelft op tegen Emmen, maar doet dat dus zeer verrassend zonder het viertal. In de wedstrijd tegen ADO Den Haag van vorige week stonden Meissner en Avdijaj nog in de basis. 

Voor Wellenreuther is het niet de eerste keer dat hij een disciplinaire schorsing krijgt. Vorig jaar ontbrak hij ook al tijdens de laatste wedstrijd tegen Ajax.

De opstellingen: 

Emmen: Scherpen, Gronsveld, Veendorp, Bakker, Siekman, Cavlan, Niemeijer, Bijl, Chacón, Jansen, Arias

Willem ll: Branderhorst, Lewis, Heerkens, Peters, Palacios, Anita, Llonch, Crowley, Özbiliz, Sol, Dankerlui

Update 16.33: Koster heeft voor de camera van FOX Sports uitgelegd waarom het viertal is geschorst. Het heeft te maken met de houding van de spelers. "Ik verwacht dat profs zich optimaal voorbereiden op een wedstrijd. Dat vond ik nu niet het geval. Je kunt zaken laten lopen, maar ik vond het nodig om in te grijpen en duidelijk te zijn. Er zijn grenzen, daar moet iedereen zich aan houden", aldus de oefenmeester. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws