VP's Elftal v/d Week: papa Sol, uitblinker Kuwas en spelers van PSV en Ajax

VP's Elftal v/d Week: papa Sol, uitblinker Kuwas en spelers van PSV en Ajax

24-12-2018 10:00 Laatste update: 10:01
25

De eerste seizoenshelft in de Eredivisie eindigde met prima zeges voor Heracles Almelo, VVV-Venlo, Willem II en NAC Breda. Ook PSV en Ajax boekten - zoals gewoonlijk, kun je inmiddels zeggen - een overwinning. Spelers van die ploegen domineren ons Elftal van de week. Ook Nasser El Khayati mag uiteraard niet ontbreken. 

Alexei Koselev (Fortuna Sittard)
Eén van de beste zomeraankopen van Fortuna bekroonde een prima eerste seizoenshelft met een sterk optreden tegen FC Groningen. Koselev verrichtte een paar goede reddingen en hield z'n doel schoon. 

Sean Klaiber (FC Utrecht)
Utrecht kende tegen aartsrivaal Ajax geen lekkere middag in stadion Galgenwaard, maar Klaiber leverde individueel een sterke prestatie. De back deed het erg goed tegen Dusan Tadic en gaf bovendien de assist bij de goal van Nick Venema. 

Daley Blind (Ajax)
Geen drie doelpunten dit keer, wél een erg goede wedstrijd. Blind kwam achterin geen moment in de problemen tijdens het normaal zo lastige Utrecht-Ajax. Bovendien gaf hij een prima assist bij de openingsgoal van Kasper Dolberg. 


Maximilian Rossmann (Heracles Almelo)
Heracles was zaterdagavond heer en meester in Rotterdam. Excelsior werd op eigen veld met 3-0 verslagen. Rossmann deed het in de defensie uitmuntend. 

Tino-Sven Susic (VVV-Venlo)
Wat heeft-ie toch een heerlijke trap, die Susic. Zijn rake penalty tegen PEC Zwolle, dat vrijdag met 2-0 werd verslagen, was er een om in te lijsten. De aanvallende middenvelder is dit seizoen een échte aanwinst gebleken bij VVV. 

Nasser El Khayati (ADO Den Haag)
On-ge-kend, de cijfers van El Khayati na zeventienspeelrondes: twaalf doelpunten en vijf assists. Waar zou ADO zonder hem zijn? Tegen Feyenoord scoorde de middenvelder twee keer. Fans in Den Haag zien de winterse transfermarkt met angst en beven tegemoet. 


Michal Sadílek (PSV)
Een heerlijk avondje voor Sadilek in het Philips Stadion, zaterdagavond tegen AZ. Na een moeizame start offerde Mark van Bommel Gastón Pereiro op en bracht hij de Tsjechische gifkikker in de ploeg. PSV ging vanaf dat moment draaien - en Sadilek tekende met z'n hak óók nog eens voor de 2-1.

Patrick Joosten (VVV-Venlo)
Joosten was samen met Susic de grote uitblinker tegen PEC Zwolle, dat vrijdag met 2-0 werd verslagen. De buitenspeler met het geblondeerde haar bleef maar dribbelen en acties maken. Zijn rake vrije trap in de tweede helft zorgde voor de beslissing. 

Brandley Kuwas (Heracles Almelo)
Als Kuwas z'n dag heeft, is het echt een genot om te kijken naar de sierlijke aanvaller. In Kralingen, op het kunstgras van Excelsior, had-ie er duidelijk zin in. Kuwas tekende na een een-tweetje voor een fantastische 0-2. Minstens zo fraai waren z'n dribbels en individuele acties. 


Fran Sol (Willem II)
Een week om nooit te vergeten voor de doelpuntenmachine uit Tilburg. Zaterdag werd Sol vader van een zoon, een dag later tekende hij op bezoek in Emmen voor z'n dertiende competitiegoal van het seizoen. De 0-2 in Drenthe werd uiteraard gevierd met wieggebaren en knuffels. 

Mitchell te Vrede (NAC Breda)
Uitgerekend tegen z'n oude werkgever legde Te Vrede een prima pot op de mat. De targetman van NAC Breda scoorde twee keer en had daarmee een groot aandeel in de 4-2 zege. Ook Mikhail Rosheuvel, net als Te Vrede tweemaal trefzeker, verdient hier een vermelding.