Nijland reageert fel op Mahi: 'Als hij een kerel is, zegt hij dat face to face'

Nijland reageert fel op Mahi: 'Als hij een kerel is, zegt hij dat face to face'

23-12-2018 22:11
63

Mimoun Mahi gaat zijn laatste maanden als speler van FC Groningen tegemoet. De aanvaller onderhandelde met zijn club over verlenging van zijn aflopende contract, maar de besprekingen tussen beide partijen zijn voorlopig stukgelopen.

De aanbieding van de club getuigde van 'te weinig respect', laat Mahi weten aan het Dagblad van het Noorden. "Als mensen van bovenaf me niet de waardering geven, houdt het op", vertelt de tweevoudig international van Marokko. "Ik had de intentie om te verlengen en het liefst blijf ik ook gewoon bij FC Groningen, maar niet voor dit aanbod."

Wedden

Meer odds

Volgens DvhN slaagde doelman Sergio Padt er afgelopen zomer wél in om uit te groeien tot grootverdiener en lag het aanbod voor Mahi veel lager. "Maar dat heeft hier verder niets mee te maken", reageert de aanvaller. "Het is echt niet zo dat ik heel veel wil verdienen, maar het contract dat me is aangeboden is gewoon teleurstellend. Ik vind dat zonde."

'Zonde als het zo zou eindigen'
FC Groningen zou nog wat aan de Hagenaar kunnen verdienen door hem in de winterstop te verkopen, maar volgens Mahi gaat dit niet gebeuren. "Ik ga ervan uit dat ik sowieso de tweede seizoenshelft nog bij FC Groningen speel. Het is zonde als het zo zou eindigen, maar ik zie in het aanbod niet de waardering en het respect terug dat ik in mijn ogen wel verdien", laat hij weten.

Scheidend algemeen directeur Hans Nijland is verbaasd over de teksten van Mahi. De speler was zelf nooit aanwezig bij de contractonderhandelingen en liet het onderhandelen over aan zijn zaakwaarnemer. "Als Mahi een kerel is, vertelt hij me face tot face hoe hij erover denkt in plaats van zijn mening via de media te ventileren. Daar zou ik respect voor hebben", reageert de felle Nijland.