Nijland spreekt met Ajax over Doan: 'Maar hij is op dit moment geen optie voor ze'

Nijland spreekt met Ajax over Doan: 'Maar hij is op dit moment geen optie voor ze'

Gepubliceerd: maandag 24 december 2018 om 08:21ma 24-12-2018 om 08:21

Ajax denkt op dit moment niet aan een transfer van Ritsu Doan. Dat stelt algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen, die onlangs op werkbezoek was in Amsterdam, in het Dagblad van het Noorden.

Nijland sprak met Ajax over Mateo Cassierra, Kaj Sierhuis en Dani de Wit, maar dus ook over Doan. De twintigjarige Japanse middenvelder is de smaakmaker van Groningen dit seizoen. Hij was al goed voor vier goals en twee assists in de Eredivisie. "Maar hij is op dit moment geen optie voor Ajax", weet de scheidend directeur van de Noorderlingen.

Nijland tempert bovendien de verwachtingen rond de mogelijke opbrengst van Doan. "Ik lees bedragen van tien, vijftien, twintig miljoen euro, maar dat is onvoorstelbaar overtrokken. We moeten wel even pas op de plaats maken."

Groningen moet Doan de komende maand missen vanwege de Asian Cup. Nijland heeft goede hoop dat de Japanner daarna het seizoen afmaakt bij de club. De vraag is wel of Doan dat zelf wil. Volgens de regionale krant maakte hij na het duel met Fortuna Sittard een geïrriteerde indruk.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zou Doan een goede aanwinst zijn voor Ajax?

(7826 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws