Dolberg krijgt een 5,5 voor optreden in Domstad: 'Zit nog niet op dat niveau'

Dolberg krijgt een 5,5 voor optreden in Domstad: 'Zit nog niet op dat niveau'

24-12-2018 08:34
42

Kasper Dolberg opende de score voor Ajax tegen FC Utrecht en hij kreeg in de tweede helft een strafschop, maar Rinus Israël is kritisch over het spel van de Deen. Hij beoordeelt het optreden van Dolberg in De Telegraaf met een 5,5.

"Dat komt vooral omdat ik weet dat hij veel beter kan", stelt Israël in de ochtendkrant. "Voetballend zit hij nog niet op het niveau van twee jaar geleden. Toen was hij sterk aan de bal, goed in de aannames en had hij een gevaarlijke individuele actie. In Utrecht heb ik dat eigenlijk niet teruggezien. Ik denk dat hij nog wel een aantal stappen moet maken om zijn oude niveau weer te halen."

Wedden

Meer odds

"Bij Dolberg heb ik overigens wel het idee dat er een goed 'koppie' op zit", vervolgt Israël. "Wanneer hij fit blijft en zijn duels speelt, komt het ongetwijfeld goed. Hij heeft immers wel een prima instelling." De spits van Ajax liet zelf overigens weten dat hij in de Domstad zijn beste wedstrijd van 2018 had gespeeld.

Israël is wel lovend over 'de tamelijk complete' Matthijs de Ligt, op wie 'weinig valt aan te merken'. "Waar zijn top ligt? Waarschijnlijk bij één van de betere clubs in Europa", meent de oud-verdediger. "Ik denk dat hij dat niveau aankan. Als ik een verbeterpunt moet noemen, dan is het misschien zijn wendbaarheid. Het is in ieder geval duidelijk dat De Ligt een verrijking is voor zowel de Eredivisie als het Nederlands elftal."