Dolberg: 'Wat PSV doet is indrukwekkend, maar als we zo spelen worden we kampioen'

Dolberg: 'Wat PSV doet is indrukwekkend, maar als we zo spelen worden we kampioen'

24-12-2018 06:56
62

Kasper Dolberg had het zondag in de Galgenwaard op zijn heupen. De Deense spits van Ajax opende de score tegen FC Utrecht en kreeg een strafschop, waaruit Dusan Tadic de 0-2 maakte.

"Dit was mijn beste wedstrijd van 2018", stelt Dolberg in De Telegraaf na de 1-3 zege in de Domstad. "Het is na één wedstrijd moeilijk te zeggen dat ik weer terug ben op dat niveau. Daarvoor moet ik me over een langere periode bewijzen, maar het was zeker een stap in de goede richting. Ik wil me nog verder verbeteren. Dat dit goed voor mijn vertrouwen is, staat echter vast."

Wedden

Meer odds

Dolberg is ervan overtuigd dat de penalty terecht was na vasthouden van Willem Janssen, al duurde het lang voordat de VAR en scheidsrechter Dennis Higler de bal op de stip legden. In de 81e minuut brak hij echter een lans voor de Utrecht-aanvoerder, toen die de Deen met zijn arm op het strottenhoofd raakte. "Hij probeerde me weg te houden en raakte me per ongeluk. Dus was de beslissing om geen rood te geven de juiste."

Ajax had het nog even moeilijk, maar sprong over de lastige Utrechtse horde. "We zijn trots op de resultaten, maar toch kunnen we niet helemaal tevreden zijn. We staan tweede en dat hoort niet bij Ajax. De tweede helft van het seizoen moeten we het afmaken. Als we zo blijven spelen, worden we kampioen. Zeker weten. Wat PSV tot nu toe heeft gedaan, is indrukwekkend. Ze maken het ons moeilijk, maar we hebben alles in eigen hand."