Bosz gewaarschuwd voor Duits avontuur: 'Dat is verrekte moeilijk'

Bosz gewaarschuwd voor Duits avontuur: 'Dat is verrekte moeilijk'

24-12-2018 14:09 Laatste update: 14:11
11

Peter Bosz krijgt het niet makkelijk als hij in het nieuwe jaar aan de slag gaat als trainer van Bayer Leverkusen. Dat voorspelt analist Gertjan Verbeek, die zelf ook werkzaam was in Duitsland bij FC Nürnberg en Vfl Bochum.

"Ergens tussentijds instappen is verrekte moeilijk", legt Verbeek uit aan de NOS. "Wij Nederlanders willen meteen alles naar ons hand zetten en dingen veranderen, maar soms moet dat stapsgewijs. Want iedere club heeft zijn eigen cultuur."

Wedden

Meer odds

De huidige nummer negen van de Bundesliga won vier van de laatste vijf wedstrijden. Ook in de Europa League en de Duitse beker is de ploeg nog actief. Toch denkt Verbeek niet dat Bosz in een gespreid bedje terechtkomt. "Na de winterstop is iedereen gefocust op resultaat. Vaak gaat dat gepaard met minder mooi voetbal en meer met strijd en passie."

Bosz was na een overtuigend jaar bij Ajax, waarin hij de finale van de Europa League haalde, al even trainer in Duitsland. Na een halfjaar werd hij bij Borussia Dortmund ontslagen. Sindsdien zat Bosz zonder baan.