'Degradatievoetbal' in Zwolle: 'Daarvoor kom je niet, snap er helemaal niets van'

'Degradatievoetbal' in Zwolle: 'Daarvoor kom je niet, snap er helemaal niets van'

Gepubliceerd: maandag 24 december 2018 om 19:36ma 24-12-2018 om 19:36

Mike van Duinen houdt gemengde gevoelens over aan het ontslag van trainer John van 't Schip bij PEC Zwolle. De 27-jarige aanvaller kwam mede op voorspraak van Van 't Schip naar Overijssel.

"Als de trainer wordt ontslagen, is dat altijd triest", stelt Van Duinen in gesprek met Voetbal International. "Vooral voor de trainer zelf natuurlijk. Wij zijn met z'n allen verantwoordelijk, maar uiteindelijk is er maar één man de dupe. Je weet dat het zo werkt in de voetballerij, maar even eerlijk is het niet altijd. De dag van het ontslag zelf hakte er natuurlijk behoorlijk in."

"Of het ontslag dan ook terecht was?", vervolgt Van Duinen. "Vorig seizoen heeft natuurlijk ook meegespeeld. Toen is het hier natuurlijk ook minder gegaan. We moeten eerlijk zijn, het laatste halve jaar is het ook niet goed geweest. Ik snap wel dat de club naar een oplossing zoekt. Of dit dan de oplossing is? Dat moet blijken." Jaap Stam lijkt het stokje over te nemen bij PEC.

Van Duinen geeft de eerste seizoenshelft al met al 'een dikke onvoldoende'. "Je komt niet naar Zwolle om degradatievoetbal te spelen. Je hebt vijftien punten, dat is echt te weinig. En als je dan onze voorbereiding ziet, waarin we van grote tegenstanders winnen… Dat is echt bizar. Ik heb het van de week ook gezegd: ik snap er helemaal niks van."

Poll

Is Stam de juiste man voor PEC?

(6324 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws