AD: PEC Zwolle geeft gas en wil 'enige kandidaat' Stam na kerst presenteren

AD: PEC Zwolle geeft gas en wil 'enige kandidaat' Stam na kerst presenteren

Gepubliceerd: maandag 24 december 2018 om 17:34ma 24-12-2018 om 17:34

Laatste update: maandag 24 december 2018 om 18:00ma 24-12-2018 om 18:00

PEC Zwolle hoopt Jaap Stam nog vòòr 2019 te kunnen presenteren als nieuwe trainer. Dat meldt het Algemeen Dagblad maandagmiddag. Stam moet in Overijssel de opvolger worden van John van 't Schip, die vorige week vertrok. 

Het AD weet dat PEC sinds afgelopen zaterdag in onderhandeling is met Stam en zijn management. Er is onder meer gesproken over de samenstelling van de selectie en de invulling van de staf. 'Na de kerstdagen hopen Gerard Nijkamp en Adriaan Visser op die onderdelen tot een definitief vergelijk te komen', doelt het dagblad op de technisch directeur en voorzitter van PEC.

Stam, sinds zijn ontslag bij Reading clubloos, is vooralsnog de enige kandidaat voor PEC, weet het AD. De voormalig verdediger van onder meer PSV, Manchester United, SS Lazio en AC Milan was in Nederland trainer van Jong Ajax. In de zomer van 2016 verkast hij naar Reading. Daar kende Stam een prima eerste seizoen. Op een haar na miste hij met The Royals promotie naar de Premier League. In zijn tweede jaar ging het bergafwaarts. Reading ontsloeg Stam in maart 2018. 

PEC staat op dit moment op de zestiende plek in de Eredivisie. De ploeg verloor dit seizoen al tien keer. Het gat naar hekkensluiter NAC Breda is slechts drie punten. 

Poll

Is Stam de juiste man voor PEC?

(6322 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws