De Ligt bevestigt andere aanpak Ten Hag: 'Accepteert het als wij iets willen'

De Ligt bevestigt andere aanpak Ten Hag: 'Accepteert het als wij iets willen'

Gepubliceerd: maandag 24 december 2018 om 20:11ma 24-12-2018 om 20:11

Matthijs de Ligt merkt een verschil in de communicatie van Erik ten Hag naar de spelers van Ajax. Volgens de negentienjarige aanvoerder hanteert de trainer dit seizoen een iets andere aanpak.

"Ik vind wel dat hij iets opener is geworden", stelt De Ligt in gesprek met Ajax Life, geciteerd door Ajax Showtime. "Hij wilde bij zijn komst heel erg zijn stempel op de ploeg drukken. Daardoor implementeerde hij bepaalde dingen waar jongens moeite mee hadden. Na de zomerstop liet hij de kern van de ploeg meer meedenken."

"De standaardsituaties werden bijvoorbeeld door de trainers uitgedacht, maar nu bespreken we dat als ploeg zelf", geeft de verdediger een voorbeeld. De Ligt is blij met de veranderingen. "Die eigen verantwoordelijkheid voelt goed. De communicatie is ook verbeterd. Ten Hag accepteert het als wij als groep iets anders willen. Dat is belangrijk."

Onlangs gaf Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, al aan dat Ten Hag zich anders is gaan opstellen na de zeperd bij PSV (3-0). "Het kon zo gewoon niet verder. Daarna is er het nodige gebeurd. Hij is zich anders gaan opstellen naar de staf en de spelers", liet Driessen weten.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Ten Hag een toptrainer voor Ajax?

Ja
71%
Nee
29%
(6083 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws