'Te weinig kwaliteit' bij Feyenoord: 'Malacia en Van Beek zijn niet goed genoeg'

'Te weinig kwaliteit' bij Feyenoord: 'Malacia en Van Beek zijn niet goed genoeg'

25-12-2018 10:12
78

Ajax en PSV maken dit seizoen duidelijk de dienst uit in de Eredivisie. NOS-commentator Arno Vermeulen stelt dat Feyenoord er 'een beetje achteraan hobbelt' en vreest dat het verschil volgend seizoen nog groter zal zijn.

"Dit elftal kan zich oppompen voor één wedstrijd, maar heeft gewoon te weinig basiskwaliteit om het elke week te laten zien", zegt Vermeulen over de Rotterdammers op de website van de NOS. "Alleen Steven Berghuis en Tonny Vilhena zijn van topniveau. Dat zou ook kunnen gelden voor Robin van Persie en Nicolai Jörgensen als ze fit zijn, maar dat zijn ze niet."

Volgens Vermeulen zijn er een aantal spelers die gewoon te kort komen. "Je kunt het ze niet kwalijk nemen, maar jongens als Bart Nieuwkoop, Tyrell Malacia en Sven van Beek zijn gewoon niet goed genoeg", meent de commentator. "Volgend jaar wordt het nog moeilijker, want het verschil met PSV en Ajax wordt alleen maar groter."

Het is de vraag of een vertrek van coach Giovanni van Bronckhorst de oplossing is. "Feyenoord is een hoofdpijndossier, niet alleen voor een trainer als Giovanni van Bronckhorst, maar voor elke trainer."

Lees ookVan Hooijdonk en Vermeulen kraken Feyenoord-duo: 'Het was heel vaak niks'