Frenkie-nieuws in Spanje: akkoord over 5-jarig contract en groen licht voor deal

Frenkie-nieuws in Spanje: akkoord over 5-jarig contract en groen licht voor deal

27-12-2018 09:49
147

Frenkie de Jong-nieuws uit Spanje. De 21-jarige middenvelder van Ajax heeft volgens dagblad Sport een persoonlijk akkoord bereikt met FC Barcelona. Nu is het voor de koploper van de Primera Division zaak om tot overeenstemming te komen met de werkgever van De Jong. 

De Oranje-international en zijn zaakwaarnemer Ali Dursun hebben groen licht gegeven voor een zomerse overstap naar Catalonië. 'Het halve werk is gedaan', schrijft Sport donderdag. Ook Manchester City, Paris Saint-Germain en Bayern München waren in de race voor De Jong, maar de spelmaker had volgens Sport 'vanaf het eerste moment een voorkeur voor Barcelona'. 

Voor De Jong ligt in Spanje een contract voor vijf jaar klaar. Belangrijk detail: Barça moet met Ajax nog overeenstemming bereiken over een transfersom. Directeur spelersbeleid Marc Overmars heeft een bedrag van circa 75 miljoen euro in gedachten. Voorlopig wil de kampioen van Spanje niet verder gaan dan 60 miljoen. 

Sport schreef donderdag óók dat Matthijs de Ligt zo goed als zéker niet naar Camp Nou verkast. De captain van Ajax is te duur en bovendien beschikt Barça al over voldoende verdedigers.