Update: 'Sierhuis voor anderhalf jaar verhuurd aan FC Groningen'

Update: 'Sierhuis voor anderhalf jaar verhuurd aan FC Groningen'

28-12-2018 12:19 Laatste update: 12:19
154

Kaj Sierhuis maakt het seizoen hoogstwaarschijnlijk af bij FC Groningen. Als de Ajax-aanvaller in januari de medische keuring doorstaat, huurt de Trots van het Noorden hem voor de rest van het seizoen.

Dat meldt De Telegraaf, dat zich baseert op 'bronnen rondom de Eredivisie-club'. Mateo Cassierra verlaat Groningen juist en keert terug naar Ajax. 

Wedden

Meer odds

De clubs hebben het nieuws nog niet bevestigd, al bevestigt technisch manager Ron Jans dat Groningen interesse heeft in Sierhuis. "Maar zolang zijn komst niet is afgerond, gaan we er verder niet op in. Wij verkopen de huid nog niet voordat de beer geschoten is", stelt hij tegenover RTV Noord.

FC Groningen heeft bij de huur van Sierhuis een optie tot koop bedongen. Mocht het inderdaad tot een koop komen, heeft Ajax ook nog een terugkoopoptie. Bij de Amsterdammers kwam de 20-jarige spits dit seizoen nauwelijks aan spelen toe. Sierhuis begon in de basis in de eerste thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (1-1) en viel in in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. 

In de Keuken Kampioen Divisie staat de teller voor Sierhuis op dertien wedstrijden. Daarin scoorde hij vier keer en gaf hij één keer een assist. 

Update 12:17 uur: Kaj Sierhuis wordt voor anderhalf jaar verhuurd aan FC Groningen. Dat stelt zijn agent Nikkie Bruinenberg in gesprek met Ajax Showtime. Dat betekent dat de spits van Ajax het seizoen niet alleen afmaakt bij de Trots van het Noorden, maar daar ook een seizoen aan vastplakt. "Hij heeft anderhalf jaar huur met een optie tot koop. Hij blijft dus anderhalf jaar op huurbasis", stelt Bruinenberg.