PEC stelt Stam definitief aan als nieuwe trainer: 'PEC is een club naar mijn hart'

PEC stelt Stam definitief aan als nieuwe trainer: 'PEC is een club naar mijn hart'

28-12-2018 14:11
75

Jaap Stam is definitief de nieuwe trainer van PEC Zwolle. Stam volgt in Overijssel John van 't Schip op, die twee weken geleden werd ontslagen. De nieuwe oefenmeester van PEC tekent en contract voor anderhalf jaar in Zwolle.

Op de clubsite zegt Stam blij te zijn met zijn terugkeer in Zwolle, waar hij in 1992 zijn spelerscarriere begon. "PEC Zwolle is een club naar mijn hart en het voelt dan ook goed om terug te zijn. Ik zie het als een prachtige uitdaging om de komende anderhalf jaar tot een succes te maken, te beginnen met de tweede seizoenshelft waar we vanaf volgende week volle bak en met elkaar de schouders onder gaan zetten."

Adriaan Visser, voorzitter van PEC, is in zijn nopjes met de komst van Stam. "Hij heeft zijn sporen in de voetballerij ruimschoots verdiend en tevens kent hij onze club. Daarnaast past Jaap perfect in het profiel dat wij voor ogen hebben, om ons binnen de huidige situatie in rustiger vaarwater te brengen. We verwachten met hem de juiste stappen te kunnen zetten in de verdere ontwikkeling van PEC Zwolle op de korte, maar ook zeker de langere termijn."

Op de persconferentie werd ook duidelijk dat Said Bakkati en Gert Peter de Gunst de assistenten van Stam zullen worden. Dat betekent dat Michael Valkanis, die tot vandaag assistent was bij de club uit Overijssel, een functie binnen de jeugdopleiding van PEC zal gaan bekleden.