Update: 'VVV haalt Thy niet terug, twee andere clubs zitten op het vinkentouw'

Update: 'VVV haalt Thy niet terug, twee andere clubs zitten op het vinkentouw'

Gepubliceerd: zaterdag 29 december 2018 om 13:41za 29-12-2018 om 13:41

Lennart Thy staat voor een terugkeer naar de Eredivisie. De Duitse spits, die vorig seizoen actief was voor VVV-Venlo, heeft zijn contract in Turkije laten ontbinden en zou een aantal aanbiedingen vanuit Nederland op zak hebben.

Thy werd deze zomer door Werder Bremen verkocht aan Erzurumspor, maar ELF Voetbal meldt dat de Duitser zijn contract aldaar heeft laten ontbinden. Hij zou ontevreden zijn over zijn speeltijd, aangezien hij maar twee keer de negentig minuten volmaakte in Turkije.

De zaakwaarnemer van Thy stelt volgens het tijdschrift dat meerdere clubs uit de Eredivisie zich al gemeld hebben voor zijn cliënt, die in zijn seizoen bij VVV zeven Eredivisiegoals maakte voor de Venlonaren.

De Duitser maakte echter vooral indruk toen hij het uitduel bij PSV liet schieten om een stamceltransplantatie te ondergaan. Hierdoor bood hij hulp aan een patiënt die aan stamcelkanker leed. Thy kreeg daarvoor in september van dit jaar de Fair Play Award van de FIFA.  

Update 29/12 13.42 uur: VVV-Venlo zal geen poging wagen om Lennart Thy terug naar De Koel te halen. Manager voetbalzaken Stan Valckx laat in De Limburger weten dat 'VVV op de hoogte was van de situatie van Thy, maar dat er geen sprake is van een terugkeer'. AZ en FC Groningen worden wel veelvuldig genoemd als nieuwe bestemming voor de Duitse aanvaller.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws