Arisz (links) met KNVB-directeur Eric Gudde

Telegraaf: beschonken Ajax-directeur misdroeg zich in Grieks nachtleven

Telegraaf: beschonken Ajax-directeur misdroeg zich in Grieks nachtleven

29-12-2018 07:00 Laatste update: 15:27
208

Ajax-directeur Rutger Arisz heeft zich rond de Champions League-wedstrijd tegen AEK Athene op dinsdag 27 november misdragen in het Griekse nachtleven, schrijft De Telegraaf zaterdagochtend. De operationeel directeur verkeerde in beschonken toestand en maakte zich schuldig aan 'ongewenste intimiteiten'.

Meerdere businessclub-leden en sponsors hebben dit bevestigd tegenover de ochtendkrant, die bovendien een brief in handen heeft waarin de uitspattingen van Arisz worden beschreven. Nadat Ajax zich in Athene had verzekerd van Champions League-overwintering, zocht de directeur in een nachtclub contact met enkele niet nader bekende omstanders. De ooggetuigen spreken van 'een worstelgreep, die pijnlijk en niet plezierig was'. Volgens De Telegraaf probeerde een zakelijke relatie van ABN Amro om Arisz te corrigeren, zonder resultaat.

Een woordvoerder van Ajax bevestigt dat de operationeel directeur 'te veel gedronken had' tijdens de Champions League-avond in Athene. Arisz heeft dit intern ook al toegegeven. "Hij laat weten dat het niet zijn bedoeling was hier mensen mee te kwetsen en zal persoonlijk zijn verontschuldiging aanbieden bij de betrokkenen", laat men weten in een verklaring tegenover De Telegraaf.

Lees ook: Driessen: Ajax-directeur liep boos weg na vergadering: "Mij zie je niet meer!"