Van Dijk: Ik had het zwaar en was bijna weggestuurd bij de club

Van Dijk: "Ik had het zwaar en was bijna weggestuurd bij de club"

29-12-2018 07:58 Laatste update: 08:53
29

Virgil van Dijk groeide eind 2017 uit tot de duurste verdediger aller tijden en werd in 2018 verkozen tot aanvoerder van het Nederlands elftal. De man van 85 miljoen wist nog niet eens zo lang geleden echter niet of hij wel het profvoetbal zou halen.

De inmiddels 27-jarige Bredanaar speelde tussen 2001 en 2010 in de jeugd van Willem II en gold in Tilburg niet als het grootste talent. "Ik had het zwaar en was bijna weggestuurd bij de club. Mijn groeispurt was nog niet geweest", blikt hij terug in gesprek met De Volkskrant. Uiteindelijk stapte hij over naar FC Groningen. Toen pas begon hij te geloven in een carrière in het buitenland. "Toen kreeg ik het gevoel dat ik een volgende stap kon maken. Die stap was Celtic, omdat de sprong naar de Nederlandse top niet mogelijk was."

Van Dijk volg de Eredivisie echter nog steeds op de voet. "Ik vind het bijvoorbeeld schandalig dat er nog steeds op kunstgras wordt gespeeld." Ook het schakelkanaal van de Keuken Kampioen Divisie staat regelmatig aan in huize Van Dijk. "Dan zie ik jongens met wie ik heb gespeeld bij Groningen of Willem II. Ricardo Ippel, nu bij MVV. Geweldige gozer."