'Miskoop van FC Groningen flopt ook in Engeland en kan op huurbasis naar Gent'

'Miskoop van FC Groningen flopt ook in Engeland en kan op huurbasis naar Gent'

Gepubliceerd: zaterdag 29 december 2018 om 16:10za 29-12-2018 om 16:10

Laatste update: zondag 30 december 2018 om 21:00zo 30-12-2018 om 21:00

Alexander Sörloth staat op de nominatie om te vertrekken bij Crystal Palace. De Noorse spits, die in het verleden een teleurstellende periode kende bij FC Groningen, gaat volgens Het Laatste Nieuws in de winterstop waarschijnlijk naar KAA Gent.

Sörloth is een oude bekende van Gent-coach Jess Thorup. De oefenmeester had de spits onder zijn hoede bij FC Midtylland. Daar scoorde de Noor tien keer in negentien wedstrijden. Dat zorgde voor een transfer naar Crystal Palace.

De Engelse club legde negen miljoen euro op tafel, maar Sörloth kan echter maar moeilijk doorbreken. Ook bij FC Groningen had de Noor moeite om het niveau bij te benen. In 38 Eredivisiewedstrijden trof de spits slechts vijf keer doel. Na anderhalf jaar vertrok hij naar Denemarken, waar hij dus een transfer naar de Premier League afdwong.

Overigens zou Chelsea Michy Batshuayi hebben aangeboden bij Crystal Palace, maar Palace is niet geïnteresseerd. De Rode Duivel is op een zijspoor beland bij Valencia en lijkt op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws