Liverpool is klaar voor kraker: Arsenal vernederd na wervelende eerste helft

29-12-2018 20:21
82

Liverpool dendert vrolijk door in de Premier League. The Reds kwamen thuis tegen Arsenal nog op achterstand, maar walsten vervolgens over hun tegenstander heen en boekten hun negende competitiezege op rij.

Daar zag het na tien minuten spelen nog niet naar uit. Arsenal zetten een vlotte counter over links op en Ainsley Maitland-Niles gleed bij de tweede paal een strakke voorzet van Alex Iwobi binnen: 0-1. Die achterstand werd echter in vijf minuten tijd gerepareerd én omgebogen: Roberto Firmino kon na een klutssituatie in het strafschopgebied de 1-1 binnenschieten (mét een no look-goal) en zette zijn ploeg kort daarna op voorsprong na een fraaie slalom door de Arsenal-verdediging.

The Gunners hapten naar adem en kregen er in de eerste helft nog twee om de oren. Mohamed Salah ontsnapte na een lange bal van Andy Robertson aan de buitenspelval en legde breed op Sadio Mané: 3-1. Een fantastische uittrap van doelman Alisson leidde indirect de 4-1 in: Salah nam een pass van Firmino in ontvangst, werd gevloerd door Sokratis Papastathopoulos en schoot de toegekende penalty binnen à la Johan Neeskens.

Hiermee was het beslissende gat geslagen. Anfield mocht na rust nog één keer juichen: Sead Kolasniac liep Firmino in de rug en de Braziliaan maakte vanaf de stip zijn derde. Liverpool staat nu negen punten voor op Tottenham Hotspur, dat zich eerder op de dag liet verrassen door Wolverhampton Wanderers. Manchester City speelt zondag nog tegen Southampton en kan op zeven punten komen. Op donderdag 3 januari is het tijd voor Manchester City-Liverpool.