'Volwassen' Kluivert: 'Begrijp de vraag, maar sta nog steeds achter mijn keuze'

'Volwassen' Kluivert: 'Begrijp de vraag, maar sta nog steeds achter mijn keuze'

29-12-2018 22:31
68

Justin Kluivert was één van de meest besproken Nederlandse voetballers van 2018, maar staat nog steeds achter zijn keuze om Ajax te verruilen voor AS Roma. De negentienjarige buitenspeler vindt dat hij zich zowel binnen als buiten de lijnen heeft ontwikkeld na zijn verhuizing naar Rome.

Kluivert speelde zaterdagmiddag negentig minuten mee tijdens de 0-2 zege op Parma en stond na afloop ELF Voetbal te woord. De Jong Oranje-international laat desgevraagd weten geen spijt te hebben van zijn geruchtmakende transfer. "Ik begrijp die vraag vanuit Nederland, maar ik sta nog steeds volledig achter mijn keuze om naar Roma te vertrekken", blikt hij terug op zijn geruchtmakende overstap. "Het eerste halfjaar is persoonlijk goed voor me geweest en ik denk dat ik zowel persoonlijk als met het team nog heel veel meer in 2019 kan gaan laten zien. Het beste moet echt nog komen voor ons!"

Vooral in zijn persoonlijke leven heeft Kluivert een grote stap gezet. Tijdens zijn Ajax-tijd woonde hij nog thuis, maar sinds de zomer moet hij voor zichzelf zorgen. "Dat was even wennen, maar het bevalt me tot nu toe goed", vertelt de buitenspeler. "Zowel op als naast het veld word ik gezien als een volwassen jongen en daardoor heb ik al flink wat stappen gemaakt."

Lees ook: Basisspelers Kluivert, De Vrij en Hateboer kennen succesvolle middag