'Koeman zei: realiseer jij je dat we je ook gewoon meteen terug kunnen sturen?'

'Koeman zei: realiseer jij je dat we je ook gewoon meteen terug kunnen sturen?'

30-12-2018 10:30
25

Patrick Lodewijks, keeperstrainer van het Nederlands elftal, vindt bondscoach Ronald Koeman in diverse opzichten vooral een 'handige' trainer. Lodewijks vertelt dat in gesprek met NRC Handelsblad, dat op de drempel van 2019 een profielschets maakte van Koeman.

Lodewijks maakte Koeman eerder mee bij Feyenoord. Hij typeert de handigheid van de bondscoach met een voorbeeld over John Guidetti. "Grote mond, je kent het wel, een mannetje. Dacht dat-ie de koning was", blikt de oud-doelman terug.

"Dat was-ie ook wel, ergens. Maar op een dag, ik vergeet het nooit, zei Ronald: realiseer jij je eigenlijk wel dat er in je contract staat dat we jou ook gewoon meteen terug kunnen sturen? Je zag het gewoon op zijn plek vallen daar bij Guidetti. Toen ging het lopen, hè."

In de jaren tachtig speelden Lodewijks en Koeman samen bij PSV. "Ik heb hem als speler nooit zo bezig gezien met anderen, maar hij is wel in staat om met aparte jongens om te gaan. Hij heeft Romario meegemaakt, Stoitjskov. Jongens bij wie een draadje los zit. Graziano Pellè had ook kortsluiting soms. Ronald is in staat om iedereen aan boord te houden. Ook de extravagante."