'Ajax heeft een bepaalde bodemprijs in gedachten, laat dat maar aan Overmars over'

'Ajax heeft een bepaalde bodemprijs in gedachten, laat dat maar aan Overmars over'

30-12-2018 11:23
66

Ajax gaat komende zomer hoe dan ook de hoofdprijs incasseren voor Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong. Daar is Freek Jansen, clubwatcher namens Voetbal International, heilig van overtuigd. 

"Ajax weet dat zowel De Jong als De Ligt niet te houden is volgende zomer. De club heeft een bepaalde bodemprijs in het hoofd en laat het maar aan Marc Overmars over om het onderste uit de kan te halen", aldus Jansen.

"Hij is echt een onderhandelaar en het feit dat De Ligt de Golden Boy-award heeft gewonnen bevestigt de internationale status van hem."

Heel Europa wil De Ligt, weet Jansen. "Er is continu interesse, als hij afgelopen zomer weg had gewild dan was hij ook weggeweest. Hij speelde natuurlijk in de Europa League-finale, waar hij als enige een beetje overeind bleef. Dat heeft een positieve indruk achtergelaten bij de scouts."

Een stap omhoog is in de ogen van de journalist hard nodig voor de negentienjarige captain van Ajax. "Voor hem liggen de uitdagingen nu bij het Nederlands elftal en in de Champions League. Hij merkt dat dat het niveau is waar hij naartoe wil. Voor hem is volgend jaar het goede moment."

Lees ook: Zoveel is de selectie van Ajax waard: De Jong, De Ligt en Onana grootste stijgers

Lees ook: Giga-verschil van 131 miljoen (!) tussen Ajax en PSV: 'De Ligt gaat stijgen, hoor'