Weghorst niet blij met 'oude Wout': Ik heb daar geluk mee gehad

Weghorst niet blij met 'oude Wout': "Ik heb daar geluk mee gehad"

30-12-2018 13:27 Laatste update: 20:08
37

Wout Weghorst ziet grote verschillen tussen het voetbal in Nederland en Duitsland. Bij VfL Wolfsburg merkt de spits dat het spel ook intern fanatiek beleefd wordt.

"De mensen hier leven echt voor het voetbal. Of dat nou supporters zijn of mensen binnen de club. Er is een enorme passie en toewijding", vertelt Weghorst aan FOX Sports. "De beleving is groot. In de wedstrijden is er veel strijd en passie. Ik denk dat iedereen in Nederland me wel een beetje kent. Dat zijn dingen die overeenkomen met mezelf."

Wedden

Meer odds

Weghorst beleefde bijna een dramatisch debuut in de Bundesliga. In het duel met Schalke 04 leek hij met rood van het veld te moeten. Hij gaf spits Guido Burgstaller een beuk. "Dat was nog een beetje de oude Wout. Ik kwam teveel in de emotie. Het was heel ongelukkig. Ik werd eraf gestuurd, maar de VAR zag gelukkig dat het ongelukkig was."

"Toch was ik er niet blij mee, want het was de oude Wout. Ik heb m'n emoties nu meer in bedwang. Het mag niet ten koste gaan van de prestaties. Dat gebeurde toen bijna, dus ik heb daar geluk mee gehad."

Lees ook: Weghorst kijkt terug: 'Zeg het niet vaak, maar dat heb ik wel goed gedaan'