Man City eindigt 2018 met zege en kan zich opmaken voor ultieme kraker

Man City eindigt 2018 met zege en kan zich opmaken voor ultieme kraker

30-12-2018 17:06 Laatste update: 17:08
20

Manchester City heeft zich hersteld van twee opeenvolgende competitienederlagen in de Premier League. Op bezoek bij Southampton won de regerend kampioen van Engeland zondag met 3-1. City staat door de zege weer op de tweede plek, zeven punten achter Liverpool. 

Na het verlies van Tottenham Hotspur tegen Wolverhampton Wanderers hadden The Citizens een dag later de kans om over de titelconcurrent heen te klimmen op de ranglijst. Op bezoek bij laagvlieger Southampton begon City goed. Na een combinatie op rechts stelde Bernardo Silva naamgenoot David in staat om de score te openen.

Gepruts in de achterhoede van het team van manager Pep Guardiola leverde in de 37e minuut de gelijkmaker op. Southampton veroverde de bal en middenvelder Pierre-Emile Højbjerg knalde snoeihard binnen. Lang konden The Saints, nummer zeventien op de ranglijst, niet van de goal genieten. James Ward-Prowse passeerde z'n eigen keeper na een actie van Raheem Sterling.  

Op slag van rust werd het zelfs 1-3. Linksback Oleksandr Zinchenko vond Sergio Agüero met een voorzet en de Argentijnse spits kopte binnen. Na de pauze vielen er geen doelpunten meer. Southampton eindigde het duel met tien man na een rode kaart voor doelpuntenmaker Højbjerg. 

City heeft nu 47 punten uit twintig duels. Koploper Liverpool, dat zaterdag Arsenal vernederde, heeft 54 punten. Aanstaande donderdag wordt het smullen. Manchester City speelt dan in eigen huis tegen The Reds. 

Burnley - West Ham United 2-0
Laagvlieger Burnley boekte op eigen veld een cruciale zege op West Ham. Chris Wood en Dwight McNeil scoorden in de eerste helft. Door de zege is Burnley over Fulham heengeklommen op de ranglijst, naar de achttiende plaats. Burnley heeft vijftien punten uit twintig duels. West Ham staat elfde met 27 punten.

Eerder op de dag won Chelsea met 1-0 bij Crystal Palace. De laatste Premier League-wedstrijd van 2018 begint om 17.30 uur en gaat tussen Manchester United en Bournemouth.