Doneeractie van Utrecht-fans voor De Kogel: spits blut na hoge medische kosten

Doneeractie van Utrecht-fans voor De Kogel: spits blut na hoge medische kosten

30-12-2018 18:35 Laatste update: 18:56
62

Supporters van FC Utrecht zijn een doneeractie opgestart voor Leon de Kogel. De voormalig spits van de club uit de Domstad raakte in juni ernstig gewond bij een verkeersongeluk. Door alle medische kosten is De Kogel in de financiële problemen gekomen.

De Kogel raakte in Malta betrokken bij een auto-ongeluk. UE Cornellá, de Spaanse club waar de spits onder contract staat, betaalt sinds het ongeluk geen salaris meer. Ook verzekeringsmaatschappij Mapfre Middlesea van de taxichauffeur uit Malta, die het ongeluk veroorzaakte, laat De Kogel in de kou staan, want er wordt niet gereageerd op brieven en telefoontjes.

Wedden

Meer odds

De medische kosten moesten echter wel door De Kogel betaald worden. Naar verluidt gaat het om enkele tienduizenden euro's. Daardoor heeft hij nauwelijks nog spaargeld en zit hij in de problemen. "Je mag gerust weten dat ik er slapeloze nachten van heb. Ik ben buiten mijn schuld om betrokken geraakt bij een ongeval, kan nooit meer op niveau voetballen, misschien zelfs nooit meer normaal lopen. En intussen moet je teren op het geld van je ouders. Dat doet zoveel pijn", zei De Kogel deze week in Voetbal International.

De familie van De Kogel zorgde ervoor dat het geld vanaf de rekening van de spits werd overgemaakt, maar nu is hij dus blut. Initiatiefneemster Carolien van Meel heeft een crowdfundingsactie opgezet voor De Kogel. "Het is heel triest wat hem allemaal gebeurt en hoe het vervolgens uitpakt. Ik kon het daarom niet over mijn hart verkrijgen om hem niet te helpen", zegt ze tegen RTV Utrecht.

De actie staat een dag online en heeft tot nu toe ruim 5300 euro opgeleverd. Een maand lang kan er gedoneerd worden. "Ik heb FC Utrecht al benaderd met de vraag of er een benefietwedstrijd kan worden gespeeld, en ook de supportersvereniging van Go Ahead Eagles (andere ex-club van De Kogel, red.) ingeschakeld. Iedereen is bereid om een steentje bij te dragen."

Klik hier om te doneren