Opvallend Spaans gerucht: Real Madrid zoekt nieuwe spits, Dost op het lijstje

Opvallend Spaans gerucht: Real Madrid zoekt nieuwe spits, Dost op het lijstje

31-12-2018 06:53 Laatste update: 08:44
65

Bas Dost wordt in een rij genoemd met spitsen die Real Madrid in januari aan zou kunnen trekken. Volgens het Spaanse AS heeft De Koninklijke een spitsenprobleem en de Nederlander wordt gezien als een mogelijke noodoplossing.

Het Spaanse medium schrijft dat Real Madrid dit seizoen slechts 55 goals maakte in 27 wedstrijden. De laatste keer dat de Madrilenen minder doeltreffend waren, was in het seizoen 2006-2007. Vooral het vertrek van Cristiano Ronaldo laat zich voelen. De huidige clubtopscorers zijn Gareth Bale (11 goals) en Karim Benzema (10 goals).

AS somt daarom een lijst op met vijf spitsen die De Koninklijke in januari kan halen. Een daarvan is Bas Dost, die bij Sporting Portugal in de eerste seizoenshelft al goed was voor vijftien goals. 'Zijn lengte is zijn grootste troef', schrijft het medium, dat de marktwaarde van Dost op 22 miljoen euro schat.

Andere spelers in het rijtje zijn Mauro Icardi (Internazionale), Timo Werner (RB Leipzig), Krzysztof Piatek (Genoa) en Fernando Llorente (Tottenham Hotspur).