Update: 'Transfervrije Ramsey laat clubs links liggen en wil naar Italië'

Update: 'Transfervrije Ramsey laat clubs links liggen en wil naar Italië'

01-01-2019 11:14 Laatste update: 11:10
18

Vijf Europese topclubs zijn in de race voor de handtekening van Aaron Ramsey. Volgens BBC Sport gaat de Arsenal-middenvelder in januari om de tafel met Real Madrid, Bayern München, Internazionale, Juventus en Paris Saint-Germain. 

Het contract van Ramsey, die deze week 28 jaar werd, loopt komende zomer af. Een langer verblijf in Londen lijkt uitgesloten. Club en speler werden het niet eens over een nieuwe verbintenis. Dat betekent dat Ramsey komend jaar transfervrij verkast en al vanaf januari mag onderhandelen met geïnteresseerde clubs.

Van die mogelijkheid gaat de international van Wales maximaal gebruik maken, meldt BBC Sport maandagmiddag. Real, Bayern, Inter, Juve en PSG dingen momenteel naar de krabbel van de middenvelder. 

Ramsey en Arsenal stonden beide open voor een verkoop in januari, zodat The Gunners in ieder geval nog wat zouden verdienen aan de spelmaker. Arsenal verlangt echter zo'n veertig miljoen euro voor Ramsey, weet BBC Sport - een véél te hoog bedrag, vinden zelfs de grootmachten van Europa. Nu wandelt Ramsey over een halfjaar dus gratis en voor niets de voordeur uit. 

Update 1.1.2019 11:11 uur: Van alle clubs die interesse hebben in Ramsey, heeft Juventus de beste papieren. De middenvelder van Arsenal hoopt zijn carrière voort te zetten bij De Oude Dame, meldt Sky Sports dinsdag. Omdat het contract van Ramsey in de zomer afloopt, mag hij nu al met andere clubs praten. Normaal gesproken mag dat niet.