Arsenal spoelt vervelende Liverpool-nasmaak weg met ruime overwinning in derby

01-01-2019 17:52 Laatste update: 17:55
9

Arsenal heeft het nieuwe jaar ingeluid met een moeizame maar uiteindelijk ook ruime overwinning op Fulham. Waar er voor de jaarwisseling niet gewonnen werd van Brighton en Liverpool, eindigde de stadsderby in een 4-1 zege.

Na 25 minuten spelen kwam Arsenal op voorsprong. Alex Iwobi bracht de bal voor de goal, Granit Xhaka controleerde de bal en rondde goed af. Maar ook na de openingstreffer had de ploeg van Unai Emery het lastig met Fulham, waar Timothy Fosu-Mensah in de tweede helft zou invallen. Voor rust kreeg de nummer vijf van de Premier League nog een grote kans op 2-0, maar die werd niet benut.

Tien minuten na de theepauze was het alsnog raak. Een zeer fraaie aanval werd uiteindelijk afgerond door Alexandre Lacazette. Toch dacht Fulham niet aan opgeven. De bezoekers kregen eerst via Aleksandar Mitrovic een grote kans op de 2-1 en even later was het daadwerkelijk raak via Aboubakar Kamara. Tien minuten werd de hoop op een stunt weer aan duigen geschoten. Een eerste inzet belandde op de paal, maar in tweede instantie was Aaron Ramsey er als de kippen bij om alsnog de 3-1 te maken.

Na de derde Arsenal-goal was het verzet van Fulham gebroken. Ook Pierre-Emerick Aubameyang pikte in de slotfase nog een graantje mee. Bij bepaalde de eindstand op 4-1. Arsenal staat nog altijd op de vijfde plek, met twee punten achterstand op nummer vier Chelsea. The Blues hebben nog wel een wedstrijd meer te spelen. Fulham staat ook na 21 wedstrijden op de een na laatste plek in Engeland.