Gepikeerde Ten Hag: Hou op, dat mag je zo'n jongen niet aandoen

Gepikeerde Ten Hag: "Hou op, dat mag je zo'n jongen niet aandoen"

02-01-2019 07:34 Laatste update: 07:38
46

Frenkie de Jong 'mag nog wat dominanter worden'. Dat stelt Erik ten Hag in gesprek met Voetbal International. De Ajax-trainer is daarnaast gepikeerd over de (te) hoge verwachtingen rondom de 21-jarige De Jong.

"Jullie als media plakken zo'n speler heel snel een sticker op. Nieuwe Cruijff... Hou op, dat mag je zo’n jongen niet aandoen", aldus Ten Hag. "Als ik me er een keer aan mag bezondigen, vind ik ’m qua motoriek veel meer op Günter Netzer lijken. Maar laat hem alsjeblieft vooral zijn eigen identiteit behouden en die verder ontwikkelen. Iedereen ziet wel hoe groot het talent van Frenkie is."

"Het heeft nog even geduurd voordat hij er stond, maar dat had te maken met de zoektocht naar zichzelf", vervolgt de coach. "Was hij een 10, een 6 of juist een 8? We hebben hem nog centraal achterin gehad, doordat we met Frenk op die plek gewoon heel goed speelden. Zuiver hypothetisch, hè: ik denk dat wij vorig jaar een grote kans hadden gehad kampioen te worden, als Frenkie niet geblesseerd was geraakt."

Dominanter
Ten Hag vindt dat de Oranje-international 'iets dominanter' moet worden. "Vooral in de eindfase. Hij heeft nu drie keer gescoord in de Eredivisie (inmiddels vier keer, red.), een lucky tegen Feyenoord en twee tegen Willem II en PEC Zwolle. Pas zijn eerste goals in de Eredivisie, terwijl hij zo goed is en tweebenig."

Lees ook: De Jong in lijst met 'stars of 2019': 'Zou perfecte opvolger van Fernandinho zijn'