PlayStation-kampioen van PSV: 'M'n Ajax-concurrent heeft tien keer zoveel volgers'

PlayStation-kampioen van PSV: 'M'n Ajax-concurrent heeft tien keer zoveel volgers'

Gepubliceerd: woensdag 2 januari 2019 om 17:41wo 02-01-2019 om 17:41

PSV heeft sinds het najaar van 2018 een heuse wereldkampioen in de gelederen. De Belgische eSporter kroonde zich in Londen tot de beste FIFA-speler op de PlayStation wereldwijd.

Een jaar geleden had hij echter niet eens een profcontract. "Ik had niet gedacht dat het zo snel zou gaan. Als je op de grote toernooien goed presteert, dan word je wel gescout en er was al wat interesse. Maar PSV was de eerste die concreet werd", vertelt hij aan VICE België. Nóg langer geleden had hij zelfs nooit FIFA gespeeld. "Tot 2006 speelde ik eigenlijk Pro Evolution Soccer, maar toen werd ik het wat beu en leerde ik via een neef FIFA kennen. Achteraf gezien was dat best een goede carrièrezet, haha."

De wereldkampioen ziet in het nieuwe jaar overigens nog genoeg ruimte voor verbetering, vooral qua presentatie. "Video's opnemen, mijn uitstraling, vlotter praten. Als Belg ben ik daar toch anders in dan de Nederlanders en het is soms moeilijk om me aan te passen", vindt hij. Op Instagram heeft Pinna momenteel bijna achtduizend volgers en dat is naar zijn smaak nog te weinig. "Mijn concurrent bij Ajax (Dani Hagebeuk, red.) heeft tien keer zoveel volgers als ik, maar ja, iedereen is anders."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

We hebben het weer geflikt! PS4 WORLD CHAMPION @ Fifa19 Global Series Qualifier!! Ik wil iedereen bedanken voor de support. Special thanks to @romalabdi_89 #eendrachtmaaktmacht🔴⚪️

Een bericht gedeeld door Stefano Pinna (@stefanopinna97) op

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws