FC Utrecht heeft beet en plukt 'snelle en atletische buitenspeler' weg uit Parijs

FC Utrecht heeft beet en plukt 'snelle en atletische buitenspeler' weg uit Parijs

04-01-2019 10:06 Laatste update: 10:35
39

Het is officieel: FC Utrecht versterkt zich met Keelan Lebon. De Franse aanvaller komt op huurbasis over van Paris FC en blijft tot het einde van het seizoen.

In de huurovereenkomst van Lebon (21) is een optie tot koop opgenomen. Hij sluit in eerste instantie aan bij Jong FC Utrecht, dat uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie. "Keelan is een snelle en atletische buitenspeler", zegt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam op de clubsite over Lebon.

"Hij kan zowel links-, als rechtsbuiten uit de voeten. Een technische vaardige speler die goed is in de één-op-één duels, maar ook de combinatie zoekt met zijn medespelers. Keelan heeft in september stage gelopen bij Jong FC Utrecht en maakte toen een goede indruk op ons. We hebben vertrouwen in een succesvolle samenwerking!"

Lebon tekende in 2016 zijn eerste profcontract bij Paris FC, waarna hij in 2017 op huurbasis vertrok naar FC Chambly. Voor die club, uitkomend op het derde niveau van Frankrijk, speelde de aanvaller het afgelopen seizoen veertien competitiewedstrijden en drie bekerwedstrijden.