Update: 'Transfer Dembélé bijna rond, Chinezen betalen ruim twaalf miljoen'

Update: 'Transfer Dembélé bijna rond, Chinezen betalen ruim twaalf miljoen'

Gepubliceerd: dinsdag 8 januari 2019 om 12:45di 08-01-2019 om 12:45

Laatste update: zondag 13 januari 2019 om 12:01zo 13-01-2019 om 12:01

De kans wordt steeds groter dat Mousa Dembélé deze winter al vertrekt bij Tottenham Hotspur. De Belgische middenvelder heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar China en volgens Het Laatste Nieuws is er concrete interesse vanuit het verre Oosten. 

Beijing Sinobo Guoan, een club uit de hoofdstad van China, hoopt deze winter Dembélé aan te trekken. HLN meldt dat de club nog geen akkoord heeft bereikt met Tottenham Hotspur, maar de middenvelder heeft wel al een lucratieve aanbieding op zak. In de vorige winterse transferwindow probeerde Beijing Guoan ook al Dembélé naar China te halen: die poging strandde destijds in schoonheid.

De Belg kan in de hoofdstad een meerjarig contract tekenen waarmee hij zo'n tien miljoen euro per jaar gaat verdienen. Volgens de berichtgeving heeft Dembélé wel oren naar deze deal. Het contract van 31-jarige Dembélé loopt komende zomer af waardoor het aannemelijk is dat de Spurs nu wél willen meewerken aan een transfer. 

Update 08/01, 12.45: Volgens BBC is de overgang van Dembélé richting China bijna helemaal rond. De Rode Duivel heeft een aflopend contract, maar Beijing Gouan moet alsnog diep in de buidel tasten om Dembélé aan te trekken. Volgens het Britse medium betalen de Chinezen iets meer dan twaalf miljoen euro voor de middenvelder.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws