'Geen rentree voor Mourinho: eerste aanbieding na United-ontslag afgewezen'

'Geen rentree voor Mourinho: eerste aanbieding na United-ontslag afgewezen'

05-01-2019 12:12 Laatste update: 12:25
10

José Mourinho heeft een terugkeer in de voetballerij naast zich neergelegd. De Portugees werd benaderd door Benfica, dat een opvolger zoekt voor de ontslagen Rui Vitoria. Vitoria werd donderdag de laan uitgestuurd bij de club.

De clubleiding van Benfica wil een grote naam aanstellen en hoopte op Mourinho, maar die voelt nog niets voor een terugkeer in de voetballerij, meldt Record. De 55-jarige Portugees werd in december ontslagen als manager bij Manchester United. De club betaalde ruim twintig miljoen euro om het contract van Mourinho af te kopen.

Een vliegensvlugge move naar Benfica zou niet alleen verrassend, maar ook pikant zijn. Mourinho was van 2002 tot 2004 hoofdtrainer van aartsrivaal FC Porto. Met die club won hij in 2004 de Champions League, waarna hij werd weggekocht door Chelsea.

Mourinho heeft echter wel een verleden bij Benfica. In 2000 stond hij negen wedstrijden aan het roer als vervanger van Jupp Heynckes. Mourinho diende toen als assistent van de Duitser. 

Onder Vitoria werd Benfica vorig seizoen tweede. Dit seizoen wist de club zich niet te plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League. Ajax en Bayern München hielden de Portugese topclub op afstand. In de competitie staat Benfica vierde met een achterstand van zeven punten op koploper Porto.