In het kort: ook Arsenal bekert simpel verder, Alaves stoot Real van vierde plaats

05-01-2019 20:30 Laatste update: 20:29
13

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Ook Arsenal laat zich niet verrassen
Na Manchester United en Chelsea heeft ook Arsenal zich niet laten verrassen in de derde ronde van de FA Cup. De ploeg van manager Unai Emery won met 3-0 bij Blackpool, dat twee niveaus lager actief is. Joe Willock was de uitblinker met twee goals. Na rust bepaalde Alex Iwobi de eindstand op 3-0. Ook Crystal Palace bekert verder (1-0 tegen Grimsby Town), terwijl Newcastle United op herhaling moet bij Blackburn Rovers (1-1).

Alavés neemt vierde plaats over van Real Madrid
Deportivo Alavés is de nieuwe nummer vier van de Primera División. De club uit het noorden van Spanje wipt door een 2-1 thuiszege op Valencia over Real Madrid heen en heeft nu een voorsprong van een punt op De Koninklijke, dat wel nog een wedstrijd tegoed heeft. Alavés kwam door toedoen van Dani Parejo nog wel op een 1-0 achterstand, maar treffers van Borja Baston en Tomas Pina bezorgden de thuisploeg alsnog drie punten.

Chelsea bekert door bij afscheid Fabregas
Chelsea heeft de volgende ronde van de FA Cup bereikt ten koste van Notthingham Forrest. Cesc Fabregas droeg de aanvoerdersband. De Spanjaard vertrekt deze winter naar alle waarschijnlijkheid. Uitgerekend Fabregas weigerde na een half uur Chelsea op voorsprong te zetten vanaf de strafschopstip. In de tweede helft drukte Chelsea het klasseverschil alsnog uit in de score. Alvaro Morata scoorde twee keer: 2-0.

Ook Everton bekert door: Lincoln werd met 2-1 verslagen in eigen huis.

Chong debuteert bij winnend Manchester United
Zaterdag 5 januari 2019 is een dag om nooit meer te vergeten voor Tahith Chong. De negentienjarige Nederlander mocht tijdens de FA Cup-wedstrijd tegen Reading na een uur spelen invallen voor Juan Mata en maakte zo zijn debuut voor The Red Devils. De 2-0 eindstand stond op dat moment al op het bord. Mata benutte voor rust een strafschop en Romelu Lukaku schoof in de blessuretijd van de eerste helft de tweede treffer binnen.

Locadia geeft assist en bekert door met Brighton
Jurgen Locadia heeft met Brighton & Hove Albion de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt. De oud-PSV'er bereidde op bezoek bij Bournemouth de 0-1 van Anthony Knockaert voor en zag ploeggenoot Yves Bissouma van afstand de 0-2 binnenschieten. Marc Pugh bracht de spanning nog terug, maar Florin Andone besliste na een hoekschop de Zuid-Engelse derby: 1-3. Davy Pröpper bleef negentig minuten op de bank zitten namens Brighton, net als landgenoot Nathan Aké van Bournemouth.