'City-beslissing met mogelijk gevolgen voor De Ligt: nieuw contract Kompany'

'City-beslissing met mogelijk gevolgen voor De Ligt: nieuw contract Kompany'

05-01-2019 22:16 Laatste update: 22:56
24

Manchester City heeft de knoop doorgehakt over de toekomst van Vincent Kompany. Hoewel de Belg al 32 jaar is en met veel blessureleed kampt, kan hij zijn contract in het Etihad Stadium met één jaar verlengen.

Dat meldt Het Laatste Nieuws. De toekomst van Kompany bij City was lange tijd onzeker. “De situatie met City is erg simpel. Ik heb een extreem goede relatie met ieder lid van de club. Ik heb dus geen enkele behoefte om constant over mijn contract te praten. Ik zit in een comfortabele situatie met goede mensen. En we zullen samen knopen doorhakken", liet de verdediger eerder weten.

Wedden

Meer odds

De titelhouder van de Premier League zou besloten hebben om door te gaan met de Rode Duivel. 'Bij City willen ze Kompany met een zachte hand naar het eind van zijn loopbaan leiden. Erkenning voor bewezen diensten. Verwacht wordt dat ze hem een nieuw eenjarig contract aanbieden, maar wel aan verminderde voorwaarden tegenover zijn huidige overeenkomst', schrijft Het Laatste Nieuws.

Kompany tekende op 13 augustus 2014 een contract voor 130.00 euro per week. Nu zal hij dus moeten inleveren. Overigens is Puma volgend seizoen shirtsponsor van The Citizens en is Kompany één van de boegbeelden van het merk.

De Ligt
Of een contractverlenging van Kompany gevolgen heeft voor de interesse in Matthijs de Ligt, is niet duidelijk. City beschikt centraal achterin namelijk al over vier verdedigers. John Stones, Aymeric Laporte en Nicolas Otamendi zijn de andere opties van manager Pep Guardiola.