'Kijk, een speler als Sierhuis denkt dat het bij Groningen stabieler is dan hier'

'Kijk, een speler als Sierhuis denkt dat het bij Groningen stabieler is dan hier'

Gepubliceerd: zondag 6 januari 2019 om 20:44zo 06-01-2019 om 20:44

Laatste update: zondag 6 januari 2019 om 21:03zo 06-01-2019 om 21:03

De Graafschap versterkte zich in januari met Azor Matusiwa, maar verder is het op transfervlak stil gebleven in Doetinchem. Technisch manager Peter Hofstede merkt dat een overstap naar de hekkensluiter van de Eredivisie niet erg aantrekkelijk is.

De Graafschap wil koste wat kost een centrumspits inlijven. Op het lijstje staan genoeg namen en het geld is geen probleem. "Maar spelers moeten ook naar De Graafschap willen komen. Het is moeilijk om in de winter op tijd de goede spelers binnen te halen. We hopen in elk geval voor de 20e dat rond te hebben", vertelt Hofstede aan Omroep Gelderland.

In de laatste week van 2018 greep De Graafschap mis bij Kaj Sierhuis en Michael de Leeuw, die voor respectievelijk FC Groningen en FC Emmen kozen. Hofstede: "Kijk, een speler als Kaj Sierhuis gaat behalve bij ons ook bij Groningen op gesprek. En denkt dan misschien dat het daar meer stabiel is. Dat is ook een beetje onze status. Maar we geven echt niet op."

Hofstede, die nog bezig zou zijn met Cyriel Dessers van FC Utrecht en Vincent Vermeij van Heracles Almelo, kent de kritiek over het gebrek aan slagvaardigheid van De Graafschap. "We zijn al heel lang bezig. Een aantal spelers, ook voor andere posities, heeft ook al afgezegd. Die komen dan gewoon niet naar De Graafschap. Daar heb je mee te maken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws