FC Barcelona wint uitwedstrijd en slaat gat met concurrentie

06-01-2019 22:43 Laatste update: 23:56
26

FC Barcelona heeft optimaal geprofiteerd van de uitglijders van Atlético Madrid, Sevilla en Real Madrid. Op bezoek bij Getafe werd geen fout gemaakt: 1-2.

Door het gelijkspel bij Sevilla - Atlético en de verrassende nederlaag van Real wist Barcelona wat er tegen Getafe moest gebeuren. Bij winst zou de voorsprong op nummer twee Atlético vijf punten zijn en op nummer vijf Real maar liefst tien punten.

Barcelona won wel, maar van harte ging het niet. De Catalaanse ploeg had het lastig tegen de nummer zeven van de Primera Division en leek na negen minuten op achterstand te komen, maar de arbitrage keurde de goal van Jaime Mata af vanwege een overtreding. Barcelona zou de wedstrijd niet veel later naar zich toetrekken. Lionel Messi profiteerde in de twintigste minuut van geklungel in de Getafe-defensie en kon afronden: 0-1.

Barcelona had de wedstrijd onder controle en verdubbelde de voorsprong vlak voor rust. Een vrije trap van Lionel Messi werd weggewerkt, maar Luís Suarez stond op de rand van de zestien en schoot snoeihard binnen: 0-2. Mata, die eerder een goal afgekeurd zag worden, deed voor de rust namens Getafe iets terug.

Getafe miste een kwartier na rust een levensgrote kans op de 1-2, waarna Suarez en Messi grote mogelijkheden namens Barcelona misten. De 1-3 zou niet meer vallen, maar Getafe slaagde er aan de andere kant niet in om het de Catalanen moeilijk te maken.