Huntelaar: 'Ze gooien altijd spullen, ja, maar ik voel me niet geïntimideerd'

Huntelaar: 'Ze gooien altijd spullen, ja, maar ik voel me niet geïntimideerd'

Gepubliceerd: maandag 7 januari 2019 om 12:31ma 07-01-2019 om 12:31

Laatste update: maandag 7 januari 2019 om 12:46ma 07-01-2019 om 12:46

Klaas-Jan Huntelaar geniet nog steeds van de rivaliteit tussen de supporters van Ajax en Feyenoord. De 35-jarige spits heeft ondertussen al bijna alles meegemaakt, maar De Klassieker blijft een extra prikkel geven. Het gejoel van de Feyenoord-fans bij aankomst wordt dan ook goed ontvangen door Huntelaar.

"Het geeft juist extra energie. Ik vind het mooier dat ze er staan dan wanneer je bij Excelsior aankomt, waar niemand staat", vertelt Huntelaar in de Ajax Podcast. "Die haat of tegenstand geeft juist extra motivatie om het te laten zien. Ik voel me niet geïntimideerd, want je verwacht niet dat er iets gaat gebeuren. Er is ooit iets gebeurd met Richard Witschge, toen er wat door de ramen werd gegooid. Bij ons is dat nog nooit gebeurd. Via de ramen ketst het af. Ze gooien altijd spullen, ja."

"Natuurlijk merk je een bepaalde vibe. Iedereen ziet het en is gefocust. Dat is het mooie aan de wedstrijd. Je voelt gelijk de beladenheid. Aan de resultaten te zien werkt dat wel in ons voordeel. Ik vind het juist wel leuk. Het geeft de sfeer aan en hoe het bij de mensen leeft. Het leeft bij ons dan ook weer."

Huntelaar overweegt niet om zijn carrière te beëindigen. "Ik ga net zolang door tot ik merk dat m'n lichaam begint te haperen. Dat gevoel heb ik nog niet. Ik heb weinig dingetjes, zeker dit jaar niet. Hoe ik fit blijf? Goed leven en slapen. Dat is heel belangrijk en lukt me altijd wel goed. Je moet goed uitrusten, trainen en eten. De focus ligt daarop."

Robin van Persie moet een aantal dagen herstellen na een wedstrijd, maar Huntelaar heeft dat niet. "Je voelt je eigen lichaam aan. Ik heb nooit echt problemen gehad. Na de wedstrijden voel je je soms wel zwaar en vermoeid, maar met uitlopen gaat het wel goed. Je moet gewoon doorgaan."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws