Stam debuteert met gelijkspel bij PEC: ook Clement en Thy maken hun opwachting

07-01-2019 17:29 Laatste update: 17:30
18

Het debuut van hoofdtrainer Jaap Stam bij PEC Zwolle heeft de ploeg een gelijkspel opgeleverd. Tijdens het trainingskamp werd tegen het Duitse 1. FC Nürnberg met 1-1 gelijkgespeeld.

Stam werd in december aangesteld als opvolger van de ontslagen John van 't Schip. Tijdens het trainingskamp in Spanje wachtte de eerste test tegen het Duitse Nürnberg. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel. Bij PEC maakten ook de nieuwelingen Pelle Clement en Lennart Thy hun officieuze debuut. De enige goal van PEC viel na rust en kwam op naam van Zian Flemming. In de eerste helft had Törles Knöl de Duitsers op voorsprong gebracht.

Het was ook de eerste wedstrijd voor de nieuwe hoofdtrainer. "PEC Zwolle is een club naar mijn hart en het voelt dan ook goed om terug te zijn", zei Stam vorige week bij zijn aanstelling. "Ik zie het als een prachtige uitdaging om de komende anderhalf jaar tot een succes te maken, te beginnen met de tweede seizoenshelft waar we vanaf volgende week volle bak en met elkaar de schouders onder gaan zetten."

Over vier dagen wacht de volgende wedstrijd voor PEC Zwolle, dat op trainingskamp is in het Spaanse Mijas. Vrijdag wacht opnieuw een Duitse tegenstander in Bayer Leverkusen.