'Het is niet zo dat Onana serieus tegen mij zegt: jij wordt mijn opvolger'

'Het is niet zo dat Onana serieus tegen mij zegt: jij wordt mijn opvolger'

Gepubliceerd: maandag 7 januari 2019 om 21:53ma 07-01-2019 om 21:53

Issam El Maach droomt hardop en hoopt ooit eerste keeper van Ajax te worden. De achttienjarige sluitpost speelt zijn wedstrijden nu in Ajax O19. Bij Jong Ajax moet hij Dominik Kotarski voor zich dulden in de pikorde.

Omdat Kotarski geblesseerd is, heeft Erik Ten Hag El Maach meegenomen op trainingskamp in Florida. Daar sprak hij over zijn persoonlijke doelen. "Ik denk dat ik een keeper ben die Ajax 1 kan halen. Iedereen mag daarover oordelen, maar de trainer beslist uiteindelijk", vertelt hij op de clubsite van Ajax.

El Maach weet dus wat hem te doen staat. "Ik moet gewoon proberen steeds stappen te blijven maken. Mijn 1e doel is debuteren in Jong Ajax. Daarna moet ik zorgen dat ik in de picture kom van de trainer van Ajax 1. Op dit moment zit ik op het goede spoor. Ik ben mee op trainingskamp. Er zijn niet veel mensen die me dat kunnen nazeggen."

Zijn debuut in het betaalde voetbal moet hij nog maken. Daarom kijkt El Maach niet te ver vooruit. Hij durft dan ook niet te zeggen of hij de opvolger wordt van André Onana. "De toekomst moet het gaan uitwijzen. Natuurlijk lachen we er wel eens over, maar het is niet zo dat Andre serieus zegt: jij wordt mijn opvolger."

"Wel voorziet hij me van advies, net zoals Kostas (Lamprou), de keeperstrainer en alle anderen doen. Uiteindelijk is het allemaal aan mezelf. Ik moet gewoon zorgen dat ik een goede ontwikkeling doormaak, dat de trainer vertrouwen heeft en uiteindelijk zegt: Issam, je mag."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws