'Sparta heeft wilde verbouwingsplannen en gaat vijftien (!) miljoen uittrekken'

'Sparta heeft wilde verbouwingsplannen en gaat vijftien (!) miljoen uittrekken'

Gepubliceerd: dinsdag 8 januari 2019 om 08:15di 08-01-2019 om 08:15

Sparta heeft grootse plannen, schrijft De Telegraaf dinsdagochtend. De huidige nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie wil zowel Het Kasteel als trainingscomplex Nieuw Terbregge onder handen nemen.

Voor die verbouwing wil de club liefst vijftien miljoen euro uittrekken: tien miljoen voor het stadion en vijf miljoen voor de trainingsaccommodatie. Sparta speelt sinds 2014 op kunstgras, maar wil weer een natuurgrasmat aanleggen in Het Kasteel. In dat geval kan er echter niet meer op grote schaal getraind worden in het stadion en zal het trainingscomplex een 'upgrade' moeten krijgen.

De Rotterdammers willen bovendien de capaciteit van Het Kasteel vergroten: Sparta kan bijna twaalfduizend toeschouwers huisvesten, maar wil dat aantal, met het oog op een eventuele Eredivisie-rentree, uitbreiden naar ruim dertienduizend. In de grachten langs de lange zijdes moeten extra zitplaatsen komen en ook het aantal skyboxen wordt uitgebreid. De club hoopt zo snel mogelijk te kunnen beginnen met de verbouwingsplannen, die naar verwachting een half jaar in beslag zullen nemen.

Poll

Gaat Sparta dit seizoen promoveren?

(3529 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws