PSV-invaller Malen blij met toekomstige contractaanbieding: ‘Heel prettig signaal’

PSV-invaller Malen blij met toekomstige contractaanbieding: ‘Heel prettig signaal’

Gepubliceerd: dinsdag 8 januari 2019 om 12:19di 08-01-2019 om 12:19

Donyell Malen voelt zich op zijn plek bij PSV, ondanks het feit dat hij het veelal met invalbeurten moet doen. Ook PSV is tevreden met de ontwikkeling van de vleugelaanvaller en bereidt zich voor om hem een nieuw contract aan te bieden.

"Ik begrijp mijn positie zeker, maar een echte voetballer kan zich nooit tevreden stellen met een plek op de bank", aldus Malen tegen het Eindhovens Dagblad. "Ik doe er alles aan om het team te helpen, maar het doel is altijd een basisplaats."

Door de afwezigheid van Steven Bergwijn kreeg Malen al een aantal kansen als basisspeler en dat smaakte voor de vleugelaanvaller naar meer. "Natuurlijk is dat anders. Als je invalt, is de tegenstander soms al wat vermoeid. Toch is het ook niet altijd makkelijk om ineens erin te komen, omdat je direct het tempo van de wedstrijd moet aanvoelen en daarin mee moet zien te gaan."

Malen vindt dat hij zich prima ontwikkelt dit seizoen. "Ik deed voorheen misschien iets meer dingen op gevoel en nu zit er meer een idee achter", vervolgt hij. "Denk bijvoorbeeld aan het zoeken of trekken van ruimtes om aan te vallen. Voor de goal wil ik soms zo graag scoren, dat ik misschien iets anders doe dan ik normaal zou doen. Ik moet dan iets rustiger blijven." Ook PSV ziet de vooruitgang en bereidt een nieuw contractaanbod voor. "Het is een heel prettig signaal in ieder geval", aldus Malen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet Malen in de tweede seizoenshelft vaker de kans krijgen

(1025 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws