Waarschuwing voor 'handelshuis' Ajax: 'Steeds meer à la Man City of Chelsea'

Waarschuwing voor 'handelshuis' Ajax: 'Steeds meer à la Man City of Chelsea'

08-01-2019 13:10
144

Ajax wordt steeds meer een handelshuis à la Manchester City of Chelsea. Dat schrijft De Volkskrant, dat vaststelt dat de Amsterdammers nog nooit zoveel geld spendeerden.

Deze winter versterkte Ajax zich al met Lisandro Magallán en Lassina Traoré. Daarnaast willen de Amsterdammers zich nog versterken met het Mexicaanse talent Diego Lainez van Club América. 'De opleidingsclub Ajax is steeds meer een handelshuis à la Manchester City of Chelsea, op kleinere schaal weliswaar', schrijft De Volkskrant.

'Eén superdeal maakt een hoop missertjes goed', legt de krant uit. 'Op verdediger Davinson Sánchez, die samen met Cassierra uit Colombia kwam, werd in 2017 na een jaar 35 miljoen winst gemaakt, op Arek Milik 30 miljoen. Voor de voor een habbekrats gekochte Frenkie de Jong en zelfopgeleide Matthijs de Ligt lijkt 125 miljoen euro aan transferopbrengst een voorzichtige schatting.'

De ochtendkrant constateert dat Ajax ook steeds actiever wordt in Zuid-Amerika, waar ook concurrent PSV veelvuldig zaken doet. 'PSV organiseerde een Mexicaanse avond en stelde oud-speler Carlos Salcido aan als ambassadeur. PSV wil nog meer Salcido's, Guardado's en Lozano's verwelkomen in de toekomst. Maar Ajax denkt er vandoor te gaan met een van de grootste Mexicaanse talenten, Lainez', schrijft het medium.

'Volgens critici moet Ajax oppassen de eigen identiteit niet te verloochenen en sneeuwen zelfopgeleide, Nederlandse talenten meer en meer onder', eindigt De Volskrant met een waarschuwing.