VI: Kuyt loopt zich heel voorzichtig warm om Van Bronckhorst op te volgen

VI: Kuyt loopt zich heel voorzichtig warm om Van Bronckhorst op te volgen

08-01-2019 20:29
88

Giovanni van Bronckhorst en Feyenoord gaan deze maand met elkaar in gesprek over de toekomst van de trainer. Volgens NRC heerst er 'in en rond de Kuip' onvrede over de huidige gang van zaken bij de Rotterdammers.

In een uitgebreid stuk van NRC staat op basis van 'een betrokkene' dat Van Bronckhorst baalt van het feit dat hij weinig waardering krijgt voor de successen die hij behaald heeft en dat er meer gesproken wordt over zijn positie. De vraag is of Van Bronckhorst en Feyenoord na dit seizoen met elkaar doorgaan. 'Daar bestaan twijfels over in de top', aldus NRC. 

'In de raad van commissarissen, met vijf leden, zitten twee afgevaardigden van de Vrienden van Feyenoord (de grote minderheidsaandeelhouder) die naar verluidt zeer kritisch zijn over een mogelijke contractverlenging.'

Die kritiek lijkt te zijn gebaseerd op de ontwikkeling van spelers. Spelers als Jens Toornstra, Eric Botteghin, Bart Nieuwkoop en Jan-Arie van der Heijden hebben nauwelijks een stap vooruit gezet na het succesvolle kampioensjaar. Daarnaast is het spel van Feyenoord vaak niet om over naar huis te schrijven. Daar zijn de supporters vaak erg kritisch over.

Voetbal International denkt dat Van Bronckhorst aan zijn laatste maanden als trainer van Feyenoord bezig is. Vervolgens voegt het weekblad daar iets opmerkelijks aan toe. 'Niettemin loopt in de coulissen van De Kuip Dirk Kuijt zich al heel voorzichtig warm.' Kuyt is momenteel hoofdtrainer van Feyenoord O19.

Lees hier het volledige stuk van NRC